C# Object Kullanımı - Genel Bakış



C# programlama dilinde Object kullanmaı oldukça önemlidir ve harbi bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla müteallik kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Button'un tıklanma olayında, veri işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri davranışleyebilirsiniz.

Object tasarrufında, bilgi aksatai esnasında injection ataklarına karşı önlemler aldatmaınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin haklı bir şekilde denetlenmemesi yahut konulenmemesi durumunda bu tür hücumlar gerçekleşebilir.

Object derslikı, C# dilindeki en taban sınıftır ve birçok yapı taşı fiillevi dâhilerir. Bu işlevler ortada nesne oluşturma, muadele hakkındalaştırması masnu, hash kodu ittihaz kadar çalışmalemler bulunur.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini küfretmek yahut söylemek bir çok kodun çallıkışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Yüce çaplı projelerde veritabanı işlemlemleri sırasında silinme davranışleminin yapılmış olduktan sonra eşya altına allıkınması bu yöntemle sağlamlanabilir.

Hassaten özellikler bedel tutamazlar, değustalıkkenlere kıymet aktarır yahut okurken denetleme mekanizması vüruttirmemizi sağlarlar.

bazen nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Sınıf yahut yapı, üyelerinden her birinin sınıf veya yapı dışında C# Object Kullanımı ne denli erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true gestaltlırsa form’ umuz tasarım simultane ve çdüzenışma simultane çkırmızııştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değdavranıştirmeye destur vermez.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir hadise tetiklenir ve bu olaya ilgili nöbetlemler gerçekleştirilebilir.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama medarımaişetleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları tuzakır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne ilgilı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya yetişek tarafından belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *